Szmolján
2017. július 19. szerda

00:20
Jól érezzük magunkat.....
Az első programnap hivatalos része a városházán kezdődött. Innen a Történeti Múzeumba mentünk, amely számos kuriózummal rendelkezik... A délután a Szmoljáni sétálóutca felkeresésével és egy helyi nyári zápor közelebbi megismerésével zárult. A helyi sajatosságokban bővelkedő étkezések mindegyike igazi finomság. Mindenki kedves, segítőkész. Az időjárás eddig inkább skót nyarakat idéz, de a előrejelzések bizalommal töltenek el minket. Ma is a vízé lesz a főszerep, de már zuhatagok formájában: kirándulni megyünk a "Canyon Waterfalls"-hoz.

Gábor bácsi

08:00-09:30
Reggeli

09:30-16:30
"A természet és mi" - Kirándulás a "Szoszkovcseto" Természetvédelmi és Információs Központba. A természet, az ökológiai nevelés és a testmozgás napja. A biológiai sokféleség bemutatása. - Hegyi túra (öko-nyomvonal) a vízesésekhez ("Waterfall Canyon")

16:30-17:00
Indulás Alibejev Konakba

16:52
Smolyan News

Szilágyi István hivatkozás-megosztása

18:00-19:00
Szabadidő, táncpróba

19:00-21:00
Vacsora

21:06
A 3. nap a kirándulásé volt. Ehhez a reggelire kapott fejenkénti 3 fánk bíztató mennyiségű energiát jelentett. Rövid buszozás után a kirándulás gyakorlati része következett - többeknek már, mint teljesítménytúra. Sietek kijelenteni, minden csepp izzadság megérte!
A "Waterfall Canyon" körtúra 46 vízesésével, fahídjaival, fenyveseivel, sziklaképződményeivel és a túra non plus ultrájával: két panoráma-kilátójával "nagyon rendben volt". Az egész napos túra pillanatoknak tűnt. A buszban ugyancsak pillanatok alatt tört mindenkire az éhség. Ezt a vacsorára felszolgált emberes csirkecombok és a mézédes sárgadinnyefalatok totálisan kompenzálták. Az esti "hagyományos" ének- és táncróba sikerélmény volt, fejlődik a társaság. Holnap pedig: Kalimera Hellasz!

Gábor bácsi

0

De állva is lehet szép filmet készíteni

A kilátóban

Az Orpheusz vízesés

Este az étteremben

Képek: Csegzi Lóránd, Niklai Kitti, Perjési Zsanett, Polizosz Elena, Porkoláb Gábor és Szőcs Tibor

Videók: Csegzi Lóránd és Perjési Zsanett

*
Vissza A Kispesti Kós Károly Általános Iskola felsőseinek bulgáriai útja oldalra