Az 5. b a Normafánál

2016. október 1.

Október első napján, szombaton az 5. b osztály nagyot csavargott a városban!
A Határ útról két metróval utaztunk a Széll Kálmán térig, onnan kellemes sétát tettünk a Városmajor gesztenyefáinak árnyékában a fogaskerekűig. Ezen a különleges közlekedési eszközön a legtöbben még nem ültek. A végállomáson, a Széchenyi-hegyen szálltunk ki, ahonnan a gyermekvasút mentén elsétáltunk a Normafáig. Ott majdnem réteseztünk egyet, de mind egyetértettünk abban, hogy nem éri meg pénzünket és drága időnket a sorban állásra pazarolni.
Inkább továbbsétáltunk, és bár a Normafa lábánál elterülő réten és a játszótéren is millióan voltak, mi saját tisztást foglalhattunk (Hajni néni előzetes tapasztalatai alapján).
Ott aztán letelepedtünk, piknikeztünk, majd elkezdődtek a vicces versenyek. Először bekötött szemmel kellett felismerniük egymást a gyerekeknek; aztán összekötözött lábbal párosan kellett célba érni; végül eltalicskázták egymást a jutalomfalatok vonaláig.
Ezután persze maradt idő a szabad játékra is: legjobban a hegyről való legurulást, a fáramászást és a drótkötélpályás csúszkát élvezték. Egy órán át szabadlábon garázdálkodhattak, mígnem a megbeszélt időre (és Tibi bátsi hármas füttyjelére) mindenki visszatalált a pokrócokhoz.
Ekkor sajnos már szedelődzködni kellett, elindultunk haza. A 21-es busz egészen a Széll Kálmán térig repült velünk, és a huszonegy fáradt gyerkőc (tizennyolc 5. b-s és három "egyéb kategória") vidám hangulatban metrózott egészen a Határ útig.
Csodaszép szombatot töltöttünk együtt, a csemeték kifogástalanul viselkedtek! Külön köszönet nekik azért, hogy még fáradtan, a kirándulás végén sem "estek szét".
Ez lett-légyen a főpróba, az első kaland együtt: biztos, hogy a jövőben is csinálunk még hasonló, jobbnál jobb programokat!

Tóth Hajnalka

 

Pacsizás 2016. október elsején a Normafánál (0':46") (videó)


 

*
Képek:
Peressényi-Henkel Dorka, Szinyei-Merse Pál és Szőcs Tibor

Videó:
Papp Hanna

*

Vissza a Galériához