2016. április 11.

"Foglalj helyet. Kezdd el a mesét szépen."
József Attila hívó szavaira gyűlt össze iskolánk minden tanulója, hogy immár hagyományosnak mondható módon 11. alkalommal is megünnepelje nagy költőnk születésnapját.
Kis színpadunkon egymást váltották az osztályok, s adtak verset - kaptak verset ajándékba egymástól - egymásnak. A kisebbek különös figyelmet szenteltek az idén 80 éves Csukás Istvánnak. Most megismerhették őt, Pom-Pom, Süsü "szülőatyját" versein keresztül is.
Petőfi Sándortól Lackfi Jánosig ívelt a harmadik-negyedik osztályok versfolyama, amit a 4.b-sek friss, szellemes versátiratokkal zártak le.
Tíz órától a fölsősök folytatták a versünnepet. Ők nemcsak produkcióikat mutatták be, hanem próbára is tehették irodalmi tudásukat. Játékos feladatok során bizonyíthatták, hogy ismerik, tudják a magyar költészetet, sőt a projektnap értékelésekor fel is olvasták maguk alkotta műveiket (itt olvashatók!).
Mindehhez a díszletet a versillusztrációs pályázatra beküldött legizgalmasabb, legszebb képekből összeállított kiállítás nyújtotta. És aki nem lett helyezett, az sem búslakodott, mert megtalálhatta alkotását az iskola valamelyik falán, amelyet versbe, rajzba öltöztettünk erre a napra.
"A vers az, amit mondani kell." - idézte Kányádi Sándor gondolatát igazgatónőnk megnyitójában. Mi erre a magvas gondolatra rácáfolva, vagy azt csupán kibővítve verset énekeltünk, s két megzenésített József Attila költeménnyel búcsúztunk ettől a naptól. Gyönyörűen szóltak a költő gondolatai száz gyermekhangon!

Bihariné Józsa Judit

 

*
Képek: Porkoláb Gábor, Szedlák Károly és Szőcs Tibor

*
Vissza a Galériához