Kertek kincse
2014. október 16-17.

"Kedves Szülők! Zöldség-gyümölcs kiállítást tartunk október 16-17-én, "KERTEK KINCSE" címmel. Szeretnénk kiállítani mindent terményt, ami az őszi kertben megtalálható. Kétnapos kiállításunk célja, hogy a gyerekekkel megismertessük a zöldség-gyümölcs-fűszer- és gyógynövény kínálatot, ami a mindennapi életükben is jelen van. ..."

A fenti felhívásra az ismerteken kívül, nagyon sok és változatos zöldség-gyümölcs, termés-termény érkezett. A színes cukkinik, padlizsán, kifliburgonyák, brokkoli, birskörte, póréhagyma, macskamenta, csicsóka, rozmaringág, csicseriborsó, citromfű, sütő- és spárgatök és társaik szépen sorakoztak egymás mellett. A színek, a formák változatos látványa és a fűszerek balzsamos illata lengte be a folyosót. Az Anyukák és Nagymamák is iparkodtak, ami a beküldött lekvárokat illeti. A fügelekvártól, a vegyes savanyúságon át, olyan különlegesség is látható volt, mint a jostából készült lekvár. A csinos kis üvegek a "Stelázsiban" díszelegtek, míg a zöldségek-gyümölcsök a bemutató asztalokon. A kiállítást pozsgások, virágzó muskátlik, paprikabokor, kaktuszok is gazdagították. A fűszereket meg is kóstolhatták a gyerekek. Gábor bácsi egy érdekes totót állított össze a "kertek kincseiről". A helyesen kitöltött szelvények tulajdonosai egy-egy cserép fűszert kapnak ajándékba.

Jó volt látni, ahogy a gyerekek nézegették és ismerkedtek a zöldségekkel, fűszerekkel. Remélhetőleg a továbbiakban, feldolgozott formában sem idegenkednek majd az eddig ismeretlen, immár ismert növények ízétől.

Köszönjük Mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a gazdag kiállításhoz!

Lázár Böbe

 

*
Képek: Szedlák Károly

A következő évi Kertek kincse kiállítás képei
*
Vissza a Galériához