Kirándulás az Állatkertbe

 

2012. október 12-én Stubán Hajnalka természetismeret tanárnőnk vezetésével meglátogattuk a Budapesti Állat- és Növénykertet. (Hajni néni korábban itt, az állatkertben dolgozott, s megjelent 'Mesél az Állatkert' címmel egy verses könyve is, amelyet a kislánya illusztrált.)
A mulatságos csúszdázás után a majomházban megfigyeltük a gorillákat, a csimpánzokat és az orángutánokat. A szavannai állatok (zebrák, antilopok, zsiráfok) megtekintése után az Elefánt-házhoz siettünk, ahol almával etethettük meg a vízilovat. Sok érdekes látnivalót nyújtott az Afrika-ház is. Izgalmas látványt nyújtottak a sötétben a földimalacok. Boldogan szálltunk be a tigrisek kifutója mellé rögzített orosz terepjáró gépkocsiba. A legnagyobb örömöt a pelikánok, a kormoránok és a kiskecskék megetetése jelentette. Előbbieknek halakat dobáltunk a Nagytóba, mekegő barátainknak pedig zoo-csemegét kínáltunk.
A kijárat felé tartva még maradt egy kis idő egy csoportkép készítésére.

Az állatkerti épületegyüttes különlegessége, hogy az állatházak többségét (Ausztrál-ház, Bambiház, Bivaly-ház, Bölényház, India-ház, Krokodil-ház, Madagaszkár-ház, Norvég-ház, Zsiráf-ház) iskolánk névadója, Kós Károly tervezte Zrumeczky Dezsővel. (Zrumeczky Dezső nevéhez fűződik a kispesti Kós Károly tér 10. és 11. sz. közötti nyugati, Zrumeczky-kapu, iskolánk közelében. A Kós Károly tér 12. és 13. számú lakóházakat a szintén a Kós Károlyék köréhez tartozó Novák Ede tervezte.)

Sz. T.

Képek:
Szőcs Tibor

Forrás:
Papp Géza: 95 éve hunyt el a népies szecesszió mestere (2012. január 31.)

*
Vissza a Galériához